Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Οι 10 αγαπημένες Λατινοαμερικάνικες σειρές στα 90's

Ετοιμάσαμε το πρώτο μας TOP10-Retro αφιέρωμα που έχει να κάνει με την τηλεόραση. Για αρχή, θυμηθήκαμε τις λατινοαμερικάνικες σειρές που έπαιζαν στην τηλεόραση πριν (περίπου) μία 20ετία και μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον τα απογεύματα. Η σειρά προτίμησης είναι καθαρά υποκειμενική με βάση τις δικές μας προτιμήσεις.






10. Παολίνα η σφετερίστρια (1999-2000)

Η Πάολα Μπράτσο είναι παντρεμένη με τον Κάρλος Ντανιέλ Μπράτσο, έναν συμπαθητικό επιχειρηματία, ο οποίος έχει δυο παιδιά από τον πρώτο του γάμο, τον Καρλίτος και τη Λιζέτ. Φυσικά, η Πάολα νιώθει πλήξη με τη ζωή της ως μητέρα και σύζυγος, γι αυτό αποφασίζει να πάει στο Κανκούν με τον εραστή της, τον Λουσιάνο Αλκαντάρα.









9. Ροζαλίντα (1999-2000)

Η Ροζαλίντα είναι μια εικοσάχρονη όμορφη κοπέλα που πουλάει λουλούδια και αναλαμβάνει στολισμούς καλών εστιατορίων. Μια μέρα, η Ροζαλίντα συναντάει τον Φερνάντο Χοσέ, έναν πλούσιο άντρα της καλής κοινωνίας που παίζει πιάνο στο εστιατόριο που στολίζει αυτή. Ερωτεύονται με την πρώτη ματιά, παντρεύονται και κάνουν ένα παιδί, αλλά η μητριά του Φερνάντο Χοσέ, Βαλέρια, δεν συμπαθεί καθόλου τη Ροζαλίντα εξαιτίας του κοινωνικού της επιπέδου και επειδή είναι φτωχή και προσπαθεί να χωρίσει το ζευγάρι. 










8. Πάττυ, η πιο όμορφη ιστορία (2007-2009) 

Η Πάττυ είναι μια 13χρονη κοπέλα που ζει με τη μητέρα της, σε ένα ορεινό χωριό στην Αργεντινή. Λόγω μιας θεραπείας που πρέπει να κάνει, αποφασίζουν με την μητέρα της, να μετακομίσουν στο Μπουένος Άιρες. Τα δύο μεγάλα όνειρα της Πάττυ, είναι να γίνει τραγουδίστρια παγκοσμίου φήμης και να γνωρίσει το πατέρα της. Μια τυχαία συνάντηση κατά την άφιξη τους, στην πρωτεύουσα, με τον διάσημο γιατρό, Λεάντρο Ντίαζ Ριβαρόλα (ο οποίος είναι ο μεγάλος έρωτας της Κάρμεν και πατέρας της Πάττυ) θα αλλάξει τις ζωές όλων.









7. Μιλάγκρος η ατίθαση (2001-2002)

Η Μιλάγρος η ατίθαση είναι μια σειρά αργεντίνικης παραγωγής του 1998. Αφορά την ερωτική ιστορία της Μιλάγρος, μια υπηρέτριας και κρυφής κόρης του Φεντερίκο Ντι Κάρλο, του γιου του Φεντερίκο Ντι Κάρλο. Η ιστορία ξεκινά όταν ο Ίβο αγοράζει μια σόδα από τη Μιλάγρος, που αρχικά πιστεύει πως είναι ένα αγόρι με το όνομα Καρλίτος. Αργότερα ο Ίβο καταλαβαίνει πως η Μιλάγρος είναι τελικά γυναίκα, όταν εκείνη προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια στο σπίτι του πατέρα του.










6. Μαριμάρ (1993-94)

Η Μαριμάρ είναι ένα φτωχό και ατίθασο κορίτσι που ζει με τους παππούδες της σε μια καλύβα κοντά στην θάλασσα. Μια μέρα γνωρίζει τον Σέρχιο, το γιο του πλούσιου γαιοκτήμονα Ρενάτο Σαντιμπάνιες και τον ερωτεύεται, ενώ εκείνος αποφασίζει να την παντρευτεί, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του και της γυναίκας της Ανχέλικας.









5. Εσμεράλντα (1996-1997)

Κάποτε μία βροχερή νύχτα δύο μωρά γεννήθηκαν περιμένοντας το καθένα το αγκάλιασμα μίας στοργικής οικογένειας. Αλλά η εμμονή για έναν αρσενικό κληρονόμο και το παιχνίδι της μοίρας αλλάζουν εντελώς τις ζωές τους.
Το αγόρι που γεννήθηκε σε ένα μίζερο καλυβόσπιτο βλέπει το φως σε μία πλούσια βίλα και το όμορφο κορίτσι που γεννήθηκε σε ένα απαλό και ασφαλές σπίτι κάνει τα πρώτα του βήματα στους αυλακωτούς τοίχους της φτώχειας.
Το δώρο για αυτήν την σιωπή είναι κάποιες πολύτιμες πέτρες που από αυτές παίρνει το όνομα της το κορίτσι: Esmeralda. Γεννήθηκε τυφλή αλλά η καλοσύνη της καρδιάς της δίνει δύναμη και κουράγιο που χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένη.










4. Πακίτα (1999-2001)

Μια μυστηριώδη νύχτα, στα τέλη της δεκαετίας του '60, μία γυναίκα-οιωνός καλών και κακών γεγονότων γεννήθηκε. Συγκρούσεις μεταξύ κοινωνικών τάξεων, εσωτερικά οικογενειακά προβλήματα και πολύ τραγωδία δίνουν στη ζωή της Paquita Gallego  μια διαφορετική όψη από ότι στους υπόλοιπους ανθρώπους. Ίντριγκα, φαντάσματα και αγάπη. Δύο ατελής γάμοι και πολλές κηδείες "φιλοξενήθηκαν" μόνο από μία γυναίκα, την Paquita Gallego  όσο εκείνη περίμενε τον Αντρές Αριστιζαμπάλ - Χιδάλγο για να γίνει σύζυγος της. 












3. Ατρόμητοι (1997-1998)

Οι Ατρόμητοι είναι μια νεανική τηλεοπτική σειρά αργεντίνικης παραγωγής που προβλήθηκε στην Ελλάδα από την ΕΤ1 την περίοδο 1997-2006. Η σειρά αφηγείται τις ιστορίες μιας ομάδας αγοριών ποδοσφαιριστών σε ένα κλαμπ της γειτονιάς του Μπουένος Άιρες. 











2. Μαρία της γειτονιάς (1995-1996)

Η Μαρία καταφέρνει να ξεφύγει από τη μίζερη ζωή της γειτονιάς της και να παντρευτεί έναν πλούσιο επιχειρηματία. Τα πλούτη όμως, δεν μπορούν να γαληνέψουν την ανήσυχη καρδιά της, καθώς οι δυσκολίες που της επιφυλάσσει η ζωή δεν έχουν τέλος. Ωστόσο, εκείνη είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί για την ευτυχία τη δική της και της οικογένειάς της..











1. Οι πεταλούδες ελεύθερες πετούν (1998-2000)

Οι πεταλούδες ελεύθερες πετούν, ήταν μία ακόμα αργεντίνικη εφηβική σειρά που παιζόταν στην Αργεντινή από το '98 έως το 2000 και σχεδόν παράλληλα το έδειχναν στην Ελλάδα.
Το στόρι διαδραματίζεται στην Ακτή της Ελπίδας όπου οι ήρωες γνωρίζονται, ερωτεύονται, χωρίζουν, κάνουν παιδιά κτλ. Μέσα στο στόρι υπάρχουν γάμοι, διαζύγια, μωρά, καλόγριες, ανατινάξεις, δολοφονίες, υιοθεσίες, ομοφυλοφιλικές σχέσεις και πολλά άλλα θέματα. 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...