Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ανοίγει σε λίγες ημέρες το πρώτο repair cafe της Ελλάδας, στην Πάτρα

Το πρώτο Repair Cafe στην Ελλάδα άνοιξε τις πόρτες του στο Ακταίο, στην Πάτρα και θα λειτουργεί κανονικά από τις αρχές του επόμενου μήνα. Τι διαφορετικό έχει αυτό το cafe; 

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Αναστάσιος Νικολαδάκης, γραμματέας της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Ανακυκλώνω στην πηγή», πρόκειται για ένα χώρο, στον οποίο "όσοι έχουν χαλασμένες συσκευές και αντικείμενα – από μία κούπα μέχρι ένα laptop και από ένα ποδήλατο μέχρι ένα i-phone – μπορούν να συναντηθούν με εθελοντές που ‘πιάνουν τα χέρια τους’ και να προσπαθήσουν να τα επισκευάσουν δωρεάν. Να πιουν τον καφέ τους και κάνουν σχεδόν καινούργιο το παλιό τους αντικείμενο". 


"Αυτήν την περίοδο", προσθέτει, "πολλοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν καινούργια. Γι' αυτό και προχωρήσαμε ως ‘Ανακυκλώνω στην πηγή’ σε τούτη την πρωτοβουλία". "Από την άλλη πλευρά όποιος δεν θέλει να πάρει πίσω το επισκευασμένο αντικείμενο από το Repair Cafe, τότε εμείς αναλαμβάνουμε να τα δώσουμε σε διάφορες δομές ή σχολεία. Ήδη, όταν λειτουργούσαμε σε πειραματικό στάδιο, κάποια αντικείμενα που είχαμε επισκευάσει (π.χ. οθόνες υπολογιστών) τα χαρίσαμε σε λύκειο στην Πάτρα", αναφέρει ο κ. Νικολαδάκης και προσθέτει ότι για τις επισκευές τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Επίσης, θα πει, ότι η λογική του Repair Cafe μπορεί να βρει "εφαρμογή" και σε άλλους χώρους όπως σύλλογοι, σχολεία, καφετέριες, καταστήματα, "φτάνει να υπάρχουν εθελοντές που θέλουν και μπορούν, βέβαια, να βοηθήσουν. Εξάλλου, είναι μια πρωτοβουλία που στόχο έχει το μοίρασμα της γνώσης για τις επισκευές - κατασκευές στις γειτονιές μας". 


Σημειώνεται ότι το πρώτο ελληνικό Repair Cafe συγκαταλέγεται στην παγκόσμια αλυσίδα επαναχρησιμοποίησης RepairCafe.org, που αριθμεί πάνω από 1.025 σημεία σε όλον τον πλανήτη.



πηγή: protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...