Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Τα μυστικά της επιτυχίας πίσω από την πιο κερδοφόρα ελληνική εφαρμογή "Quizdom"

Η εφαρµογή, με ελληνική υπογραφή, που έκανε πάνω από 1,5 εκατοµµύριο χρήστες να «κολλήσουν» στις οθόνες τους και έγινε και τηλεοπτικό show. Ο λόγος για το Quizdom, στο οποίο οι παίκτες ανταγωνίζονται µεταξύ τους και όχι κάποιον υπολογιστή. 



Ο άνθρωπος πίσω από την ταχύτερα αναπτυσσόµενη ελληνική εφαρµογή είναι οΤριαντάφυλλος Ξυλούρης. Γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Γερµανία, όπου σπούδασε µαθηµατικά και έκανε το διδακτορικό του. Η καριέρα του είχε ήδη πάρει τη δική της πορεία, µε το βιογραφικό του να «κοσµούν» θέσεις εργασίας σε µεγάλες εταιρείες όπως η McKinsey. Ωστόσο, ο ίδιος είχε άλλα σχέδια, καθώς ήθελε να ξεκινήσει κάτι δικό του στην Ελλάδα. Οι ιδέες αρκετές, αλλά αυτή που τελικά «νίκησε» ήταν ένα παιχνίδι γνώσεων.

«Θεώρησα πως ανάµεσα σε άλλα projects που είχα δοκιµάσει το Quizdom ήταν εκείνο που είχε το µεγαλύτερο περιθώριο ανάπτυξης και τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Έβλεπα πως, ενώ µόνο το 5% των startups που δεν έχουν χρηµατοδότηση πετυχαίνουν, αυτό θα µπορούσε να πάει καλά. Γι’ αυτό και το επέλεξα» εξηγεί ο ίδιος στοFortune.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...