Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Τα "μυστικά" για να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Στο κυνήγι φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων έχουν «μυηθεί» πλέον - λόγω και της κρίσης - οι Έλληνες ταξιδιώτες, οι οποίοι προκειμένου να πετύχουν χαμηλούς ναύλους κλείνουν τα εισιτήριά τους έως και δύο μήνες πριν από το ταξίδι τους.


Το 2014, παρά το ρεκόρ της τουριστικής κίνησης, ήταν η χρονιά κατά την οποία οι Ελληνες πέτυχαν τις χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων για προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών ηλεκτρονικών - διαδικτυακών κρατήσεων εισιτηρίων, φθηνότερες διαδρομές αναδείχτηκαν η Αθήνα - Θεσσαλονίκη (9,99 ευρώ) και η Θεσσαλονίκη - Λάρνακα (19,84 ευρώ).

Πάντως, τα ίδια στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στην ελληνική αγορά είναι ακόμα σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτές άλλων χωρών και κυρίως των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης (Πολωνία, Ρωσία κ.λπ).
Τα «μυστικά» των φθηνών εισιτηρίων

Οι ταξιδιώτες της ελληνικής αγοράς, πέρυσι, πέτυχαν οικονομικότερες τιμές στις μετακινήσεις τους στο εσωτερικό, κλείνοντας τα εισιτήριά τους, κατά μέσο όρο, περίπου δύο μήνες πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι τους.
Αντίθετα, φθηνά εισιτήρια για ταξίδια στο εξωτερικό πέτυχαν όσοι έκαναν κράτηση 33 μέρες πριν την αναχώρησή τους.

Η έγκαιρη κράτηση είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να πετύχει κανείς χαμηλή τιμή.
Στους δημοφιλέστερους προορισμούς του 2014 συγκαταλέγονται οι διαδρομές Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη - Αθήνα και Αθήνα - Λάρνακα. Οι τιμές στην οικονομική θέση για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα ξεκινούσαν από τα 14 ευρώ για το φθηνότερο εισιτήριο και έφταναν ως τα 229,5 ευρώ.

Επίσης, στην business class για τη διαδρομή Αθήνα - Λάρνακα, η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου ξεκινούσε από τα 155,6 ευρώ και η υψηλότερη έφτανε στα 451,3 ευρώ.
Οσον αφορά τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών ηλεκτρονικών κρατήσεων, οι ταξιδιώτες έψαξαν και έκλεισαν τα εισιτήρια των διακοπών τους σε τιμή μικρότερη των 100 ευρώ.

Η Ρώμη ήταν η φθηνότερη πτήση εξωτερικού με μόλις 19,60 ευρώ. Ωστόσο, υπήρξαν τον περασμένο χρόνο και άλλοι προορισμοί διαθέσιμοι σε προσιτές τιμές όπως το Μιλάνο με κόστος εισιτηρίου από 49,16 ευρώ, το Βελιγράδι από 66,15 ευρώ και το Παρίσι από 95 ευρώ.
Ειδικότερα, όσον αφορά τους προορισμούς εσωτερικού, από τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πύλης Travelplanet24 προκύπτει ότι, την περίοδο των διακοπών, τα λιγότερα χρήματα για να ταξιδέψουν πλήρωσαν οι επιβάτες των πτήσεων Χανιά - Αθήνα (17,99 ευρώ) και Ρόδος - Αθήνα (19,99 ευρώ).

Αντίθετα, τα πιο ακριβά εισιτήρια εσωτερικού, την αντίστοιχη περίοδο, ήταν για τις πτήσεις Αθήνα - Σαντορίνη (231,93 ευρώ) και Αθήνα - Κέρκυρα (218,64 ευρώ).
Επιπλέον, οι Έλληνες, αν και κατάφεραν να ταξιδέψουν οικονομικά στην Ευρώπη (από 19,60 ευρώ), την περίοδο των διακοπών το περασμένο έτος, χρειάστηκε να πληρώσουν περισσότερα από 1.000 ευρώ για να ταξιδέψουν σε μακρινούς και υπερατλαντικούς προορισμούς.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, για να ταξιδέψει κάποιος την ημέρα των Χριστουγέννων στο Μαϊάμι πλήρωσε 1.716 ευρώ. Οι πέντε ακριβότεροι προορισμοί το 2014 ήταν το Μαϊάμι, το Πέρθ της Αυστραλίας, το Ώκλαντ στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, η Αδελαΐδα και η Μελβούρνη.




Πηγή: tanea.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...