Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Ήρθε η ώρα της απομυθοποίησης του αγαπημένου μας παιχνιδιού


Όλοι μας έχουμε ρίξει έστω μία φορά (πολλές παραπάνω) κέρμα, για να πιάσουμε ένα κουκλάκι, στο μηχάνημα με τις δαγκάνες.

Σίγουρα, πολλοί από μας, έχουμε κεντράρει με περισσή ακρίβεια και με ακριβείς συντεταγμένες τη δαγκάνα  πάνω απ' το κουκλάκι που θέλουμε να πιάσουμε. Η δαγκάνα κατεβαίνει και το πιάνει (φυσικά), αλλά αντί να μας το δώσει και να νοιώσουμε τη δικαίωση του ανθρώπου που κατάφερε να ''κερδίσει'' τη μηχανή, το χαϊδεύει και είτε το μετακινεί κατά ένα (ολόκληρο) εκατοστό, είτε το αφήνει αμετακίνητο στη θέση του, περιμένοντας να χωνέψει το μηχάνημα το επόμενο κέρμα.

Επιστημονική έρευνα που πραγματοποίησε η ομάδα του Vox, αναφέρει πως η δαγκάνα είναι προγραμματισμένη να βάλει ''κανονική'' δύναμη στα άκρα της, μόνο όταν θα έχει ταϊστεί με αρκετά κέρματα ώστε να μην μπει μέσα και η επιχείρηση!

Χοντρικά, αν το κουκλάκι κάνει 5 ευρώ και ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει 50% κέρδος, θα πρέπει να βάλεις τουλάχιστον 15 πενηντάλεπτα για να σταματήσει η δαγκάνα να το παίζει αδιάφορη και να πιάσει το κουκλάκι.

Δες το βίντεο και θα καταλάβεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...